Ситуація на фронті ввечері 2 серпня: інформація Генштабу ЗСУ

Українські військові успішно відбили наступ російських окупантів на Краматорському напрямку. Водночас на Бахмутському росіяни теж зазнали невдач на чотирьох лініях наступу, проте на одній мають частковий успіх. Бойові дії продовжуються і на Харківщині та півдні України

Ситуація на фронті ввечері 2 серпня: інф…
ЗСУ

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 2 серпня, передає Depo.ua.

На Донбасі

На Слов’янському напрямку противник здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах низки населених пунктів, завдав авіаудару біля Дібрівного. Розвідувальні групи діяли поблизу Довгенького та Долини, але же відійшли.

На Донецькому напрямку ворог зосереджує зусилля на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках, намагається скувати дії українських військ та не допустити їх перекидання на загрозливі напрямки.

На Краматорському напрямку зафіксовані обстріли і авіаудар. Також ворог вів повітряну розвідку безпілотником біля Кривої Луки. А ще росіяни спробували наступати у напрямку Новолуганське — Івано-Дар’ївка, але "отримали рішучу відсіч наших воїнів" та відійшли.

На Бахмутському напрямку зафіксовані артилерійські обстріли. Ворог збільшив інтенсивність залучення авіації та завдав авіаударів.

ЗСУ успішно відбили всі спроби противника просунутися в напрямках Роти — Вершина, Володимирівка — Яковлівка, Клинове — Зайцеве та Покровське — Бахмут. Окупанти з втратами відійшли назад. Водночас напрямку Відродження — Кодема окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

На Авдіївському напрямку окупанти вели обстріли районів низки населених пунктів і завдали авіаційних ударів. Також вони вели штурмові дії у напрямку Мінеральне — Авдіївка, проте успіху не мали й відійшли. На напрямку Донецьк — Піски ворог має частковий успіх.

На Харківщині

На Харківському напрямку ворог обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони низки населених пунктів, зокрема Харків, Чугуїв, Дементіївка тощо. Також завдав авіаційного удару неподалік Верхнього Салтова.

Як розповіли в Генштабі, окупанти зазнали невдачі та відступили при спробі покращити тактичне положення в напрямку Тернова — Байрак.

На Слобожанському напрямку противник продовжує вести бойові дії, щоб утримати зайняті рубежі та не допустити створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу. Ворог вживає заходів з поповнення втрат особового складу, а також озброєння і військової техніки.

На південному фронті

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу підрозділів Сил оборони. Намагається відновити втрачене положення.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовані обстріли та авіаудар. Ворог вів повітряну розвідку безпілотником в районі Ольгівського, а ще обстрілював із танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони низки населених пунктів і завдав авіаційного удар.

Також росіяни вели повітряну розвідку для уточнення результатів вогневого ураження та виявлення положення українських військ. Наразі в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет у морі.

На інших напрямках

На Волинському та Поліському напрямках склад, стан та положення підрозділів збройних сил Білорусі в Брестській та Гомельській областях залишаються без суттєвих змін. За наявною інформацією, Білорусь продовжує постачання окремих номенклатур боєприпасів для потреб збройних сил рф. Зберігається загроза ракетних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог не припиняє обстріли позицій українських військ з території росії та веде повітряну розвідку в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

"Противник продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Серед російських окупантів фіксується збільшення фактів зловживання алкоголем, як наслідок - непокора офіцерському складу та міжетнічні конфлікти", — додали в Генштабі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme