Ситуація у зоні ООС: Від ворожих обстрілів на Донбасі загинув український військовий

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 17 серпня
 

Редактор стрічки новин
Ситуація у зоні ООС: Від ворожих обстріл…
Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Протягом минулої доби, 16 серпня, в районі проведення Операції Об'єднаних сил збройні формування Росії 5 разів порушили режим припинення вогню, ще два порушення були зафіксовані від початку поточної доби.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, обстріли на Донбасі фіксувалися поблизу таких населених пунктів: Золоте-4, Широкине, Водяне (на Приазов'ї), Новомихайлівка, Причепилівка та Водяне (біля Донецька).

Як зазначається у повідомленні, біля Золотого-4 російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Широкиного – зі станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї, а в районі Водяного, що на Приазов’ї, - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Також повідомляється, що у напрямку Новомихайлівки збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а поблизу Причепилівки російські найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"В результаті ворожих обстрілів один військовий отримав вогнепальне поранення несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого", – зазначили у штабі ООС.

Станом на 7 годину ранку, 17 серпня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню – поблизу Причепилівки противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї, а у напрямку населеного пункту Водяне, що біля Донецька, збройні формування Росії застосували міномети 120-го калібру.

"На обстріли ворога підрозділи Об'єднаних сил відкривали вогонь у відповідь. За поточну добу бойових втрат серед українських захисників немає. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм", – додали у штабі ООС.

Ситуація на Донбасі ранок 17 серпня 2021Доба в ООС 17 серпня 2021

Нагадаємо, станом на 17 годину 16 серпня у штабі ООС повідомляли, що обстрілів з боку ворога від початку доби не було. А протягом попередньої доби, 15 серпня, в районі проведення Операції Об’єднаних сил зафіксували 3 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme