Скільки в Україні коштує гектар землі: Міністр назвав ціну

Через місяць після відкриття ринку землі в Україні за один гектар чорнозему продавці просять 40 тисяч гривень. Таку цифру озвучив очільник Мінагрополітики Роман Лещенко

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Скільки в Україні коштує гектар землі: М…
Фото: Рixabay

Усього ж за місяць роботи ринку в Україні продали та купили землі на 210 млн грн. 

Це означає, що покупці та продавці уклали між собою 2 тис. 901 угоду про продаж 5 тис. 324 га чорнозему, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінагрополітики.   

У профільному міністерстві додали, що найбільше землі придбали у Полтавській, Тернопільській та Кіровоградській областях. 

Крім цього, за 30 днів понад 4 тисячі нотаріусів отримали доступ до Державного земельного кадастру. Це необхідно для того, щоб вони могли контролювати дотримання покупцем обмеження у 100 га "в одні руки". 

Нагадаємо, що в перший день скасування земельного мораторію в Україні зареєстрували три угоди продажу ділянок сільськогосподарського призначення.

Довідка: З 1 липня в Україні відкрили ринок землі. Купувати та продавати можна аграрні угіддя, яких в Україні близько 42 млн гектарів. При цьому торгувати державними та комунальними сільськогосподарськими землями заборонено. 

До 2024 року купувати землю можуть лише українці як фізособи, але не більше 100 гектарів в одні руки. У 2024 право пошириться на юридичних осіб з обмеженням до 10 тис. га. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme