Словаччина передала Україні перші чотири гаубиці Zuzana 2

Міністр оборони Словаччини Ярослав Над підвердив, що перші чотири гаубиці Zuzana вже перебувають на озброєнні Збройних сил України

Журналіст відділу новин
Словаччина передала Україні перші чотири…

Про це він написав у Twitter, передає Depo.ua.

"Словаччина допомагає захистити життя невинних українців! Раді підтвердити, що перші чотири гаубиці Zuzana вже перебувають у Збройних силах України і готові до розгортання для захисту від російських агресорів", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у травні Ярослав Над заявив, що Словаччина передасть Україні вісім самохідних артилерійських установок Zuzana 2, які мають калібр 155 мм.

Виробництво у Словаччині САУ Zuzana було налагоджено в 1990-х роках. Zuzana 2 є модернізованою версією цих САУ, а Словаччина почала планомірно замінювати свої старі машини на нові минулого року. Гаубиця може завдавати ударів на відстань до 40 км.

У середині червня міністр оборони Словаччини Ярослав Над повідомив, що його країна вже передала Україні чотири вертольоти Мі-17, один гелікоптер Мі-2, а також боєприпаси для реактивної системи залпового вогню "Град".

Раніше він також переконував, що його країна не тільки ремонтуватиме, а й модернізуватиме військову техніку для України. Також словацький міністр казав, що Словаччина може передати Україні 11 своїх винищувачів МіГ-29.

А ще, за даними ООН, від початку повномасштабної війни і станом на 10 серпня з України до Словаччини виїхали понад 660 тисяч українців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme