Словаччина підписала угоду з Польщею та Чехією про захист неба та потенційно зможе передати Україні винищувачі

Словаччина 27 серпня підписала угоду, згідно з якою Чехія та Польща охоронятимуть словацький повітряний простір, оскільки Братислава виводить з експлуатації свої радянські МіГ-29. Це звільняє старі літаки для ймовірної передачі Україні

Журналіст відділу новин
Словаччина підписала угоду з Польщею та…
МіГ-29

Про це пише Reuters, передає Depo.ua.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що Братислава готова передати винищувачі, однак угоди ще не ухвалили.

"Є політична воля, і є сенс допомогти тим, хто цього потребує. Ця можливість розглядається, і щойно угода буде досягнута, ми повідомимо", — заявив він.

Видання Polska Times повідомило, що вже 1 вересня кілька польських винищувачів F-16 поширять сферу своєї відповідальності й на Словаччину.

"Ми сусіди, друзі, поділяємо загрози, які існують у нашій частині Європи, намагаємося відповісти на них, зміцнюючи наші збройні сили, щоб відлякати можливого агресора", — сказав віцепрем'єр Польщі Маріуш Блащак.

Нагадаємо, на початку липня прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер зазначив, що його країна може передати Україні винищувачі МіГ-29, і пояснив, що нині Словаччина просить Чехію захистити свій повітряний простір, поки не отримає замовлені у США винищувачі F-16.

Нещодавно міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що його країна може передати Україні 11 своїх винищувачів МіГ-29, однак додав, що Словаччина не може просто віддати літаки без заміни або компенсації грошима.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme