"Слуга народу" задоволена Разумковим: Відставка спікера Ради не планується

Президентська партія задоволена роботою голови ВР Дмитра Разумкова і не планує його звільняти

Журналіст відділу новин
"Слуга народу" задоволена Разумковим: Ві…
Фото: Facebook Дмитра Разумкова

Лідер парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія запевнив, що підстав для звільнення спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з посади немає.

За словами Арахамії, який виступав на брифінгу перед ЗМІ, у "Слуги народу" із Разумковим нормальні робочі стосунки, передає Depo.ua із посиланням на LB.ua.

"Він наш делегат. Коли у нас будуть непорозуміння, ми вийдемо та скажемо, що у нас є непорозуміння. Будемо змінювати спікера", – пообіцяв Давид Арахамія.

Нагадаємо, що самого Разумкова неодноразово питали про імовірну відставку.

25 червня він заявив, що сам іти з посади не збирається.

А 20 серпня поінформував, що не отримував від нардепів підписні листи для збору голосів на власне звільнення.

Довідка: Про те, що між главою ВР й президентом нібито складні відносини, у ЗМІ пишуть вже не один місяць. Акцентується увага на тому, що Разумков йде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку. Повідомлялося навіть, що Зеленський буцімто хоче зняти Разумкова з посади голови Ради.

Також чутки підігріває рейтинг спікера парламенту, який вищий у суспільстві, аніж президента Зеленського. В Офісі глави держави негативно розцінюють самостійність Разумкова. Там вважають, що такі його дії не тільки шкодять команді, а й Україні.

"Тому що, або команда закладає нові принципи формування політичної ідентичності, або команда просто розпадається з незрозумілих причин особистих амбіцій", – заявляв раніше заступник глави ОП Михайло Подоляк, коментуючи поведінку Разумкова.

Водночас в ОП наголошують, що між Разумковим і Зеленський немає конфлікту, а президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом. 

Зазначимо, що Разумков 2 лютого був єдиним у РНБО, хто не підтримав санкції та закриття телеканалів NewsOne, ZIK і "112 Україна". Крім цього, він не був присутній на засіданні РНБО 26 лютого, коли були введені санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Також Разумков не підтримав кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єра – міністра енергетики, призначення якого вже декілька місяців просуває Офіс президента. 

Читайте також: Партія Разумкова: Чи зможе спікер стати антиподом "слуг"

Мистецтво створювати ворогів: Як Зеленський робить з Разумкова і Кличка кандидатів в президенти

Розбірки на тлі незалежності: Що стоїть за розмовами про відставку Разумкова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme