UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Слуги народу" 18 жовтня зберуться на засідання фракції: Що обговорять

Народні депутати від фракції "Слуга народу" 18 жовтня зберуться на засідання

Журналіст відділу новин

Вони обговорять проект державного бюджету на 2022 рік.

Як пише Depo.ua, про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

Вона зазначила, що засідання відбудеться о 19:00. Інших подробиць поки що немає.

скріншот

Відомо, що вже завтра народні депутати знову візьмуться за роботу у сесійній залі. У понеділок відбудеться погоджувальна рада, а вже у вівторок на засіданні вони мають першим ділом обрати першого віце-спікера парламенту, адже Руслан Стефанчук тиждень тому обійняв крісло голови ВР.

Нагадаємо, 15 вересня урядовці підтримали проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік. Презентував його в межах засідання Кабміну міністр фінансів Сергій Марченко. 

21 вересня законопроект про державний бюджет презентували у Верховній Раді. Однак низка нардепів негативно висловилися з приводу цього документа. Так, нардеп від "ЄС" Софія Федина звернула увагу на підвищення зарплат медиків – її зацікавило, де Кабмін планує брати гроші для цього. Крім того, її обурило скорочення видатків на культуру.

Група "Довіра", своєю чергою, розкритикувала недостатнє фінансування сфери освіти у регіонах. Депутатська група "За майбутнє" звернула увагу на недостатнє підвищення пенсій та мінімальної зарплати.

Цікаво, що голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев досить неоднозначно висловився щодо проекту держбюджету. Він відзначив його сильні сторони, однак відмітив і низку недоліків. 

"Ми з вами повинні попрацювати над проектом бюджету, є над чим працювати, але проект держбюджету є набагато кращим і безперечно ми його підтримуємо", – додав нардеп.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme