"Слуги" назвали канали Ахметова олігархічними та офіційно заявили, що їх бойкотуватимуть

У "Слузі народу" заявили, що впродовж останніх місяців телеканали "Україна 24" та "Україна" перетворились на "відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх"

Журналіст відділу новин
"Слуги" назвали канали Ахметова олігархі…
Фото: Прес-служба "СН"

"Слуги народу" наголосили також, що олігархічний шантаж проти держави та суспільства не дадуть жодного результату.

Відповідну спільну публічну заяву оприлюднила речниця фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Юлія Палійчук у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Протягом останніх місяців телеканали "Україна 24" і "Україна" перетворились на відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх". Це очевидно. Безумовно, ми поважаємо право власника вільно розпоряджатися своєю власністю у законний спосіб. Ми поважаємо і право будь-якого медіа на незалежність редакційної політики. Але ніколи не погодимось з використанням телеканалів й журналістів для шантажу держави і суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників", – йдеться у дописі.

Зазначається, що яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента, є:

  • системне та навмисне розповсюдження фейків на телеканалах;

  • публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху;

  • відверті маніпуляції;

  • ненадання права на відповідь.

"Медіа, продажні політики, соцмережі використовуються для намагань зберегти статус-кво, що дозволяє олігарху отримувати рентний дохід від отриманих колись привілеїв. Видобуток руди, експлуатація залізниці, виробництво електроенергії – все це, на думку олігарха, повинно бути джерелом його необгрунтованого збагачення всупереч інтересам суспільства. І саме на підтримку цього спрямовується весь належний йому медійний та політичний ресурс", – зауважили "слуги".

У заяві уточнюється, що ініційований президентом Володимиром Зеленським антиолігархічний закон нарешті позбавить таких надмірно впливових осіб:

  • можливості скуповувати політиків;

  • вигоди від тиску на редакції та журналістів.

У "слуг" наголосили, що трансформацію держави й зменшення олігархічного впливу на економіку неможливо зупинити – ані телевізійним шантажем, ані політичними погрозами, ані олігархічними спробами домовитись про "взаєморозуміння" в Москві.

"Сьогодні наша команда ухвалила спільне рішення – ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива", – йдеться у заяві.

"Слуги" додали також, що переглянуть своє рішення коли "олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутись до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики".

"В той же час ми залишаємося абсолютно відкритими для будь-яких ЗМІ, які працюють незалежно, збалансовано та заради об'єктивного інформування суспільства", – підсумували у "Слузі народу".

"Слуги" назвали канали Ахметова олігархічними та офіційно заявили, що їх бойкотуватимуть

"Слуги" назвали канали Ахметова олігархічними та офіційно заявили, що їх бойкотуватимуть - ч.2

Нагадаємо, дещо раніше бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що готовий судитись за право не бути олігархом. Він наголосив також, що на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським ніколи не напрошувався.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme