"Слуги" не дали хід виселенню Зеленського з держдачі та розсекреченню списків відвідувачів ОП

Позафракційний народний депутат Гео Лерос подав до Верховної Ради кілька запитів щодо президента Володира Зеленського та його Офісу, які були проігноровані, або ж відхилені більшістю "слуг народу"

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Слуги" не дали хід виселенню Зеленськог…
Фото: Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua.

Так, наприкінці пленарного засідання 2 липня заступниця голови парламенту Олена Кондратюк взялася зачитувати депутатські запити до президента України та низки органів державної влади.

Кілька з них були авторства Лероса.

Перший його запит, поставлений на відкрите поіменне голосування, стосувався виконання передвиборчої обіцянки Зеленського щодо розсекречення списків відвідувачів Офісу президента, закритість яких "дає змогу президенту Зеленському проводити зустрічі з олігархами, особами із сумнівною репутацією, непомітної для громадськості".

Підтримали такий запит лише 98 народних обранців, тоді як "проти" проголосували 60.

116 нардепів – утрималися і 70 не голосували зовсім.

Голосування нардепів за розсекречення списків відвідувачів ОП

Розсекречення списків відвідувачів ОП. Як голосували нардепи

Другий депутатський запит Лероса до глави держави пропонував:

  • негайне виселення президента України Володимира Зеленського з державної дачі у Конча-Заспі (оскільки до обрання у владу він засуджував політику державних діячів, які користуються привілеями за рахунок бюджету);

  • створення базі цієї держдачі дитячого будинку.

"За" нього проголосували лише 57 народних обранців, "проти" – 76. Водночас утрималися – 128, і не голосували зовсім – 74.

Голосування нардепів за виселення Зеленського з держдачі

Виселення Зеленського з держдачі. Як голосували нардепи

Нагадаємо, 20 травня Зеленський анонсував передачу держдач українцям.

Також він наказав провести повний аудит земель і резиденцій в Конча-Заспі та Пущі-Водиці, встановивши повний перелік осіб, які там проживають, і підстави для їхнього там перебування. 

Згодом в Офісі президента розповіли, за якими схемами виселятимуть дачників з Пущі-Водиці і Конча-Заспи.

17 червня повідомлялося, що з Конча-Заспи виселили вісьмох чиновників.

У відповіді будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами (ДУС) на запит журналістів йшлося про те, що договори про користування державними дачами з вісьмома нинішніми та колишніми чиновниками і суддями були розірвані через "порушення умов договору та порядку надання приміщень будинку відпочинку".

Однак пізніше стало відомо, що колишні високопосадовці та судді, яких Зеленський виселив з Конча-Заспи, вирішили оскаржувати це рішення в судах.

Серед тих, хто позвався до суду, є, зокрема, екс-голова ГУР МО Василь Бурба, судді Конституційного Суду Олександр Літвінов, Олександр Тупицький, Ігор Сліденко, екс-заступник голови ДУС Валентин Савицький, підприємиця Ольга Заліско, пластичний хірург Максим Іванчук, екс-нардеп Єфим Звягільський, екс-голова ВР Володимир Рибак, та екс-віце-прем'єр Володимир Семиноженко.

Читайте також: Сусіди Зеленського: Хто живе на держачах в Конча-Заспі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme