UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Слуги" відреагували на загострення ситуації на Донбасі: "Росія вдалася до чергових провокацій"

У партії "Слуга народу" відреагували на загострення ситуації на Донбасі та наголосили на протиправності вивезення мешканців ОРДЛО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги" відреагували на загострення ситу…
Фото: Прес-служба "Слуги народу"

Зокрема, "слуги" вказали на протиправність вивезення дітей з ОРДЛО на Росію під приводом "евакуації".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на речницю партії "Слуга народу" Юлію Палійчук.

"Росія вдалася до чергових провокацій на Донбасі. Кремлю та його маріонетковим режимам було недостатньо багатомісячного "марафону" з концентрацією російського військового контингенту на українських кордонах. Їм було мало вчорашніх обстрілів дитячих садочків, шкіл та житлових будинків на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Сьогодні вони почали протиправну депортацію мешканців тимчасово окупованих українських територій, зокрема дітей до РФ. Робиться це під фейковим приводом, нібито підготовки Збройними силами України наступальної операції на тимчасово окупованих територіях. Не маємо жодного сумніву щодо мети цієї провокації: штучно створити привід для повномасштабної агресії Російської Федерації проти України", – йдеться у повідомленні.

У партії наголосили, що розцінюють такі дії російської влади як грубе порушення базових норм міжнародного гуманітарного права.

"Україна не розглядає можливості звільнення тимчасово окупованих територій військовим шляхом, відповідно – не планувала й не планує жодної наступальної операції на Донбасі. Ми – виключно за дипломатичний шлях, шлях перемовин, який у ситуації навколо Донбасу є безальтернативним. Саме наша сторона пропонувала екстренно скликати засідання ТКГ з огляду на загострення ситуації, але представники російських окупаційних адміністрацій відмовилися від переговорного процесу", – додали у "слуг".

Нардепи також звернулися із закликом до міжнародної спільноти, аби та засудила дії російсько-окупаційних сил.

"Ми звертаємося до міжнародної спільноти із закликом категорично засудити дії російських окупаційних адміністрацій на Донбасі та змусити Російську Федерацію припинити порушення норм міжнародного гуманітарного права. Лише тверда позиція світового співтовариства зможе відвернути гуманітарну катастрофу, яку сьогодні готує на Донбасі російська окупаційна влада", – вказано у повідомленні.

"Слуги" також закликали мирних мешканців з ОРДЛО не сприймати Україну як ворога.

"Ми звертаємося й до мирних мешканців тимчасово окупованих територій Донецької й Луганської областей. Україна ніколи не була й сьогодні не є вашим ворогом. Ми не допустимо з нашого боку лінії розмежування жодних дій, що можуть призвести до загрози вашому життю і здоровʼю. Якщо ви сьогодні почуваєтеся в небезпеці через нагнітання істерії окупантами – запрошуємо кожного з вас на підконтрольну Україні територію, де ви знайдете і притулок, і допомогу, а головне – безпеку. Створимо всі умови для того, щоб ви могли вести мирне та спокійне життя, як у дома, тому що в Україні ви – усюди вдома. І жодна агресія чи тимчасова окупація це не змінить", – резюмували "слуги".

"Слуги" відреагували на загострення ситуації на Донбасі: "Росія вдалася до чергових провокацій"У партії "Слуга народу" відреагували на загострення ситуації на Донбасі та наголосили на протиправності вивезення мешканців ОРДЛО

Зауважимо, напередодні з "Л-ДНР" почали виїжджати місцеві жителі на своїх авто. Причиною, стала заява ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна про оголошену евакуацію цивільних з окупованої території на Росію в Ростовську область.

Нагадаємо, що вранці 18 лютого на окупованій Донеччині почали розганяти паніку звісткою, ніби "диверсанти ЗСУ" намагалися підірвати нафтобазу в Оленівці і "Стирол" в Горлівці.

Крім того, в місцевих пабліках розповідали, що на окупований Донбас з'їхалися мало не всі російські пропагандисти й місцеві розуміють, що серед них скоро будуть "жертви української агресії".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme