Росія вивозить дітей з ОРДЛО в Ростов з метою провокації, – Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що метою вивезення дітей з ОРДЛО на Росію є провокація

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія вивозить дітей з ОРДЛО в Ростов з…
Скріншот

За її словами, Росія під приводом евакуації мешканців ОРДЛО вивозить дітей звідти з метою вчинити провокацію.

Про це Верещук заявила під час брифінгу, пише Depo.ua.

"РФ зараз під приводом евакуації забирає дітей, ця інформація перевіряється, але тим не менш, забирає дітей з території тимчасово окупованої території Донецької і Луганської областей і вивозить їх у Ростовську та інші області. Я хочу одразу сказати, це може бути, і мета може бути – провокація. І одразу хочу сказати, якщо не дай Бог, щось станеться, і Росія у якийсь спосіб буде щось пояснювати, повна відповідальність за те, що зараз відбувається на тимчасово окупованій території, особливо з цивільним населенням, за міжнародним гуманітарним правом лежить на РФ", – наголосила вона.

Зауважимо, напередодні з "Л-ДНР" почали виїжджати місцеві жителі на своїх авто. Причиною, стала заява ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна про оголошену евакуацію цивільних з окупованої території на Росію в Ростовську область.

Нагадаємо, що вранці 18 лютого на окупованій Донеччині почали розганяти паніку звісткою, ніби "диверсанти ЗСУ" намагалися підірвати нафтобазу в Оленівці і "Стирол" в Горлівці.

Крім того, в місцевих пабліках розповідали, що на окупований Донбас з'їхалися мало не всі російські пропагандисти й місцеві розуміють, що серед них скоро будуть "жертви української агресії".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme