Смертність від коронавірусу в Європі за тиждень зросла на 10%

У Європі уже шостий тиждень поспіль спостерігається зростанням захворюваності на COVID-19

Редактор стрічки новин
Смертність від коронавірусу в Європі за…
Фото: Рixabay

Впродовж останнього тижня кількість нових випадків зараження COVID-19 у Європі зросла на 7%, а кількість смертей внаслідок ускладнень цієї хвороби – на 10%.

Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає Depo.ua з посиланням на The Associated Press.

Загалом за вказаний період у світі зареєстрували близько 3,1 мільйона нових хворих на коронавірус, що приблизно на 1% більше, ніж минулого тижня. Майже дві третини з них, а саме 1,9 мільйона, припадають на Європу.

Зазначається, що Європа стала єдиним регіоном із неухильним зростанням захворюваності та смертності від COVID-19. Шостий тиждень поспіль вірус поширюється по всьому континенту.

"Кількість щотижневих смертей від COVID-19 знизилася приблизно на 4% у всьому світі та знизилося у всіх регіонах, крім Європи. З 61 країни, яку ВООЗ включає до європейського регіону, 42% повідомили про стрибок числа випадків не менш як на 10%".

Серед країн із найбільшим показником нових інфікувань - США, Росія, Велика Британія, Туреччина та Німеччина.

Водночас у Північній та Південній Америці, за даними ВООЗ, кількість нових щотижневих випадків знизилася на 5%, а кількість смертей – на 14%.

У Південно-Східній Азії та Африці смертність від COVID-19 знизилася приблизно на третину, попри відсутність вакцин у цих регіонах.

Нагадаємо, раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що вакцинація є інструментом для того, щоб подолати пандемію коронавірусу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme