Сніг і потепління: Синоптики розповіли про погоду у лютому в Україні

В Україні у лютому цього року очікується менша кількість опадів, ніж зазвичай. Ближче до кінця місяця очікується потепління

Журналіст стрічки новин
Сніг і потепління: Синоптики розповіли п…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За прогнозами синоптиків, середня місячна температура повітря у лютому передбачається 0-4 градусів морозу, а на Закарпатті, півдні Одещини та в Криму – до одного градуса тепла, що близько до норми.

Про це пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Укргідрометцентру.

Зазначається, що місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті та горах Криму 52-75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей менше за норму. На решті території країни кількість опадів очікується в межах норми.

Водночас, за даними сайту Wisemeteo, у лютому 2022 року північні регіони продовжить замітати снігом, проте до кінця місяця морози відступлять. У другій половині лютого погода проясниться та почнеться потепління.

За словами фахівців, середня місячна температура повітря у лютому в Україні зазвичай становить 0-5 градусів морозу, на високогір´ї Карпат шість градусів морозу, на півдні Одещини, в Криму та на Закарпатті – місцями один-чотири градуси тепла.

Нагадаємо, днями на Київщині мікроавтобус з людьми потрапив до снігового полону. Це сталося між Фастовом і Васильковом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme