Собор УПЦ МП засудив патріарха Кирила та оголосив про повну незалежність від російської церкви

У п'ятницю, 27 травня, у Києві відбувся собор УПЦ МП, на якому було прийнято рішення про оголошення незалежності від Російської православної церкви

Собор УПЦ МП засудив патріарха Кирила та…
Собор УПЦ МП ухвалив рішення про повну незалежність та самостійність Української православної церкви

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу УПЦ.

У своїй постанові собор УПЦ засудив війну як порушення Божої заповіді "Не вбивай!" (Вих.20:13) та висловив "незгоду з позицією Патріарха Московського і всієї Русі Кирила щодо війни в Україні".

Крім того, собор ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви, а також схвалив діяльність Управління справами та Синодальних установ Української Православної Церкви.

На соборі обговорили відновлення мироваріння.

Собор заявив о необхідності розвивати місію за кордоном серед українських біженців.

Також собор УПЦ озвучив свої вимоги до ПЦУ щодо діалогу про об'єднання.

Заначимо, що рівно 30 років тому, 27 травня 1992 року в Харкові відбувся скликаний під тиском РПЦ архієрейський Собор Української православної церкви, який звільнив ініціатора проголошення її автокефалії митрополита Київського і всієї України Філарета з посади її предстоятеля. УПЦ, що залишилася у єдності з Московським патріархатом, очолив митрополит Ростовський і Новочеркаський Володимир. Не визнавши це рішення, через місяць на Всеукраїнському православному соборі частина ієрархів УПЦ та УАПЦ об'єдналися в УПЦ Київського патріархату. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme