Сьогодні Польща вирішить, як допоможе Україні воювати з Росією

Сьогодні, 24 січня, президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з міністрами, відповідальними за безпеку, щоб обговорити надання військової допомоги Україні

Журналіст стрічки новин
Сьогодні Польща вирішить, як допоможе Ук…
Фото: Pixabay

Зустріч відбудеться в Бюро національної безпеки Польщі та буде присвячена військовій підтримці України, яка вже отримала допомогу від уряду США та Великої Британії. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Польське радіо".

Сьогодні заступник міністра національної оборони Войцєх Скуркєвич повідомив, що ведуться переговори, й очільник Міноборони Маріуш Блащак повідомить, яку саме допомогу можна буде направити Києву.

Зазначається, що можливий брифінг для ЗМІ після зустрічі з президентом Анджеєм Дудою може відбутися 24 січня пополудні.

Голова Бюро національної безпеки Павел Сольох сказав, що "українці не очікують нині появи додаткових солдатів з інших країн".

"Нині немає теж теми підтримки України Військом польським", – зазначив політик.

Серед іншого в інтерв’ю Сольох також повідомив, що "у разі російського вторгнення Польща готова до заходів допомоги у межах так званої коаліції охочих на форумі НАТО".

"Українцям потрібна зброя, і ми також про це говоримо", – додав Сольох.

Нагадаємо, 23 січня в Києві приземлився літак з військовою допомогою США. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, США передали Збройним силам України понад 80 тонн озброєння.

Як відомо, 17 січня Британія надала Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

Естонія, Латвія та Литва також забезпечать Україну зброєю (Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger). Про готовність надати Україні зброю повідомили і Нідерланди. Водночас Міністерство оборони Чехії зазначило, що планує надати Україні артилерійські снаряди. 

Повідомлялося також, що в ніч на 22 січня в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія оборонної допомоги зі США. Вона містила, зокрема, 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України.

Читайте також: Військова допомога Заходу: Яку зброю і техніку отримала Україна у 2021 році

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme