Перевиборів президента хочуть 73% українців: Такою ж була підтримка Зеленського у 2019 році

Необхідність дострокових президентських виборів у 2022 році однозначно визнали 32% українців. А ще 73% підтримали б перевибори лідера країни, якби вони точно відбулися 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Перевиборів президента хочуть 73% україн…
Фото: Depo.ua

Ще 10% опитаних соціологами респондентів сказали, що скоріше підтримають чим не підтримають дострокові президентські перегони в наступному році. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на оприлюднене Українським інститутом майбутнього дослідження. 

З 28 листопада по 12 грудня соціологи за допомогою методу "face-to-face" опитали понад 30 мільйонів українців, окрім мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим.

У результаті дослідження показало, що в у сукупності 42% опитаних підтримують і позитивно ставляться до дострокових президентських виборів.

Однозначно не підтримують нові вибори лідера країни 33% опитаних. Не були готові дати відповідь на це питання 10% українців.

Також громадян нашої держави попросили висловити своє ставлення до дострокових президентських виборів у разі, якби наступного року вони точно відбулися.

Повністю підтримали таку ініціативу 73% опитаних (рівно стільки виборців, скільки у 2019 році проголосували за чинного президента Володимира Зеленського). Ще 23% відповіли, що "скоріше підтримують". І лише 1% опитуваних виступив категорично проти нових дострокових вибрів лідера держави.

Соціологічне опитування

Фото: Скріншот. Джерело: УІМ 

Нагадаємо, наприкінці листопада Зеленський розповів, чи ініціюватиме дострокові вибори президента. Також виявилося, що він поки не ухвалив остаточне рішення про те, чи буде балотуватися на другий президентський термін.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme