"Сплять по черзі, зі стелі тече вода": Денісова розповіла про умови в російських СІЗО, де тримають кримських татар

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про умови утримання кримських татар у російських СІЗО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Сплять по черзі, зі стелі тече вода": Д…
Фото: Рixabay

Йдеться про десятьох фігурантів у справі "Хібз ут-Тахрір", які очікують на розгляд апеляції на винесені раніше вироки.

Їх тримають у нелюдських умовах в російському Новочеркаську, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал Денісової.

Зазначається, що ув'язнені скаржаться на харчування, обмежене водопостачання, позбавлення засобів особистої гігієни та психологічний тиск.

"Камери слідчого ізолятора переповнені, чоловікам доводиться спати по черзі, оскільки на вісім осіб лише п'ять ліжок. Зі стелі тече вода, через сирість у приміщеннях слідчого ізолятора українські політв’язні постійно хворіють", – йдеться у повідомленні.

За її словами, йдеться про Айдера Джаппарова, Руслана Месутова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва, Ленура Халілова, Ельдара Кантимірова, Руслана Нагаєва, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекіряєва та Сулеймана Асанова.

При цьому, Месутов скаржиться на сильний кашель протягом кількох днів, але не може домогтися огляду лікарем.

"Вимагаю від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та Федеральної служби виконання покарань Росії терміново забезпечити поновлення прав громадян України, а саме: привести умови тримання у відповідність до міжнародних стандартів та надати кваліфіковану медичну допомогу усім, хто їх потребує", – додала Денісова.

Денісова розповіла про умови в російських СІЗО, де тримають кримських татарУповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про умови утримання кримських татар у російських СІЗО

Нагадаємо, в окупаційному Кримському гарнізонному військовому суді в Сімферополі 11 жовтня мала розглядатися у режимі відеозв’язку апеляція на вирок фігурантам красногвардійської "справи Хізб ут-Тахрір". До будівлі суду, аби підтримати співвітчизників, прийшли десятки кримських татар. Щонайменше 15 із них були затримані окупантами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme