Споживання електрики в Україні зросло: Які обмеження застосують

Станом на 11:00 9 січня споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю й бізнесом з початком робочого тижня

Журналіст стрічки новин
Споживання електрики в Україні зросло: Я…
Фото: Pixabay

Про це повідомили в "Укренерго", пише Depo.ua.

"Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень", — кажуть у відомстві.

Залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах, на сході та півдні — через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні України.

Енергетики кажуть, що наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію росіянами низки електростанцій, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС.

Українців просять розумно споживати електрику та користуватися енергоємними приладами почергово, щоб знизити навантаження на систему.

Нагадаємо, в"Укренерго" вважають, що ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України можуть спричинити блекаут, проте це малоймовірно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme