UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Справа Медведчука: Данілов "передав привіт" Порошенку і Гонтаревій

На засіданні Ради національної безпеки і оборони заслухали доповідь глав СБУ і МВС у справах, пов'язаних з державною зрадою
 

Журналіст відділу новин
Справа Медведчука: Данілов "передав прив…
Фото: ОП

У кримінальній справі, порушеній проти кума Путіна Віктора Медведчука, фігурують колишній президент України і глава НБУ.

Про це під час брифінгу за результатами засідання РНБО повідомив секретар Олексій Данілов, інформує Depo.ua.

Секретар РНБО повідомив, що всього справ про державну зраду з 2014 року було 1600. Скільки з них перебуває в судах Данілов не сказав, але зазначив, що їх там "велика кількість".

Згадав секретар Радбезу в цьому контексті справу Медведчука і нагадав, що в кримінальній справі фігурує колишній президент України і глава НБУ, очевидно натякаючи на Петра Порошенка і Валерію Гонтареву.

"Віктор Янукович, який був засуджений по 111 статті, ("Державна зрада", – ред.) був не єдиним таким високопосадовцем. На сьогоднішній день розслідується кримінальна справа, де люди, які займали посади президента, голови національного банку, міністрів, співробітників інших центральних органів – вони сьогодні є в кримінальному провадженні і відносно них сьогодні відбуваються відповідні процесуальні дії", – заявив Данілов.

Данилов пообіцяв, що це питання ще буде підніматися на РНБО.

Нагадаємо, 8 жовтня голова СБУ Іван Баканов заявив, що Служба безпеки вимушена буде відпрацьовувати версію причетності до справи Медведчука п'ятого президента України Петра Порошенка та колишньої очільниці НБУ Валерії Гонтаревої.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme