У новій справі Медведчука СБУ відпрацьовуватиме Порошенка і Гонтареву

Служба безпеки України відпрацьовуватиме версію причетності п'ятого президента Петра Порошенка та колишню очільницю НБУ Валерію Гонтареву

Журналіст відділу новин
У новій справі Медведчука СБУ відпрацьов…
Фото: ЕРА

Очільник СБУ Іван Баканов заявив, що в інтересах слідства прізвища інших фігурантів справи голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука не розголошуються.

Але, додав Баканов, Служба безпеки вимушена буде відпрацьовувати версію причетності до справи п'ятого президента України, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

"З огляду на те, що ми побачили, іншого варіанту, ніж відпрацьовувати версію причетності пана Порошенка та пані Гонтаревої до цього процесу, просто неможливо", – зазначив керівник СБУ.

Іван Баканов пообіцяв вийти на наступний брифінг, якщо будуть зібрані докази причетності Порошенка та Гонтаревої до цієї справи.

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня, голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру у новій кримінальній справі.

Медведчука звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Конкретно відомому проросійському політику закидають те, що він після окупації Росією частини Донбасу із шахтами, які там знаходяться, зірвав закупівлю вугілля для України із Південноафриканської Республіки.

СБУ, заявивши про підозру Медедчуку, заявила, що у цій справі також брали участь "вищі посадові особи України", не назвавши їхні прізвища.

Крім того, в участі у цій оборудці звинуватили і представників Національного банку України.

Події, про які йдеться у кримінальній справі, сталися тоді, коли президентом України був Петро Порошенко, а Національний банк очолювала Валерія Гонтарева.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme