Справа Вороненкова: Обвинувачення просить 12 років

Сторона обвинувачення у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова просить для фігурантів 12 років за гратами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Справа Вороненкова: Обвинувачення просит…
Фото: Pixabay

У Шевченківському районному суді Києва завершилося слідство за справою про вбивство Вороненка та розпочалися судові дебати.

В умисному вбивстві екс-депутата обвинувачують двох осіб, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал Київської міської прокуратури.

Зазначається, що прокурор просив суд визнати їх винними у скоєнні умисного вбивства та призначити покарання у виді 12 років за гратами.

"Прокурор у ході дебатів попросив суд визнати обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів групою осіб, вчиненому на замовлення (ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) та призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, обвинувачення звернулося з проханням визнати одного з фігурантів винним у незаконному зберіганні зброї. За це прокурор просив призначити покарання у виді трьох років за гратами.

Відомо, що сторону захисту заслухають на наступному засіданні.

Справа Вороненкова: Обвинувачення просить 12 років

Нагадаємо, 23 березня 2017 року екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова убили в Києві біля готелю "Прем'єр Палац".

У жовтні 2017 року ГПУ заявила, що за версією слідства замовником є російський кримінальний авторитет, колишній цивільний чоловік Максакової Володимир ​​Тюрін, а організаторами і виконавцями – п'ятеро громадян України.

12 листопада 2019 року Шевченківський райсуд Києва відклав розгляд справи про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова до 27 листопада у зв’язку з загибеллю адвоката підозрюваного.

У січні 2021 року вдова Вороненкова Марія Максакова повернулася на Росію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme