Справу очільників медведчуківського "Українського вибору" у Севастополі передали до суду:  Фігурантам світить до 15 років

Служба безпеки та Офіс генпрокурора закінчили розслідування справи, у якій фігурують очільники севастопольських груп "Українськгого вибору"

Журналіст відділу новин
Справу очільників медведчуківського "Укр…
Фото: Український вибір / Facebook

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

Йдеться про Івана Комелова та Олега Синявського, які очолювали ініціативні групи "Українського вибору" в Севастополі.

Їх підозрюють у організації "референдуму" в АРК та Севастополі навесні 2014 року, під час анексії Криму Росією.

Крім того, "розслідуванням встановлено, що фігуранти входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя". Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ вказаного НЗФ, інший був керівником окремого підрозділу "самооборони" - "Слов’янський щит".

За свою діяльність підозрювані отримали від окупантів медалі "За повернення Криму".

А в Україні їхня діяльність класифікувалася за ст. 111 (державна зрада), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

За цими статтями їм світить до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у березні  в офісі громадської організації "Український вибір", яку пов'язують з народним депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Віктором Медведчуком, Служба безпеки та Офіс генерального прокурора провели обшук

У СБУ повідомили тоді, що обшук якраз і був пов'язаний із подіями у Криму під час російської окупації на початку 2014 року.

Що відомо про "Український вибір" Медведчука

Громадський рух "Український вибір - Право народу" – проросійська громадська організація, яка була заснована у квітні 2012 року. Ініціатор створення і лідер організації – Віктор Медведчук.

Організація веде проросійську політику, направлену на підпорядкування України російським політичним та економічним інтересам.

Організація проводить свою діяльність в рамках прийнятого маніфесту громадського руху "Український вибір", який декларує:

  • переваги інтеграції з Росією, Білоруссю та Казахстаном ("Митний союз Білорусі, Казахстану і Росії") на противагу інтеграції з країнами ЄС;
  • впровадження російської мови як другої державної;
  • впровадження подвійного громадянства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme