Справу щодо "труби Медведчука" скерують до суду вже до кінця року

У грудні поточного року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) скерує до суду кримінальне провадження за підозрою експертки Ольги Конопліної у допомозі забрати в держави частину нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" і передати її ймовірному оточенню підсанкційного народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на паблік про справи НАБУ/САП журналіста Олега Новікова у Telegram.

Він уточнив, що Вищий антикорупційний суд частково задовольнив прохання НАБУ і САП про пришвидшення передачі обвинувального акту до суду.

Зазначається, що адвокати підозрюваної знайомляться з матеріалами справи ще з травня поточного року, але дуже повільно.

"Тому НАБУ і САП просили встановити їм кінцевий строк. ВАКС вирішив, що часу до 30 листопада буде достатньо. У грудні обвинувальний акт скерують до суду, – пояснив журналіст.

Справу щодо "труби Медведчука" скерують до суду вже цього року

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки і оборони доручила повернути у власність держави нафтопровід "Самара – Західний напрямок", який належить куму Путіна і нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку.

20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 лютого 2021 року про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших фізичних та юридичних осіб.

Пізніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів "Самара – Західний напрямок" за державою. 

Ухвалою слідчого судді ВАКС від 23 лютого 2021 року було заборонено розпорядження, відчуження та користування об’єктами та лінійними ділянками, які безпосередньо задіяні у забезпеченні виробничої діяльності згаданого комплексу.

Згодом стало відомо, що Фонд держмайна звернувся до суду, аби повернути "трубу Медведчука" у власність держави.

1 липня управителем частини "труби Медведчука" стала "Укртранснафта".

Довідка: "Укртранснафта" прийняла на тимчасове відповідальне зберігання об’єкти частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" у лютому 2021 року.

Компанія за власний кошт забезпечує охорону та утримання в належному стані об’єктів нафтопродуктопроводу, що розташовані на території України.

Для управління нафтопродуктопроводом "Укртранснафта" створила у своїй організаційній структурі окремий департамент. До його складу ввійшли працівники "Укртранснафти" і ТОВ "Прикарпатзахідтранс" – провідні спеціалісти з транспортування нафтопродуктів магістральними трубопроводами. Новий департамент підзвітний генеральному директорові "Укртранснафти" – Миколі Гавриленку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme