США хочуть обмежити сировинний експорт Росії

На випадок повномасштабної військової агресії Росії щодо України у США пропонують обмежити державі-агресорці сировинний експорт 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
США хочуть обмежити сировинний експорт Р…
Колаж: Depo.ua

Якщо таке рішення ухвалять та уведуть його в дію, Російська Федерація може втратити 50 млрд доларів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на BILD.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати та Західна Європа хочуть нівелювати роль Росії як найбільшого у світі постачальника сировини.

Зокрема, пропонується перекрити російські торгові шляхи по всьому світу, заблокувати поставки сировини з Росії, а також різко скоротити персонал російських посольств у західних країнах.

Прогнозовані економічні збитки Росії від цих санкцій складуть 50 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше у США пояснили, чому не вводитимуть санкції до нападу Росії на Україну. За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, введені зараз нові санкції проти РФ можуть призвести до втрати ефекту стримування.

Кількома днями стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme