США надали країнам Балтії дозвіл на передачу зброї Україні: Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger

США надали Латвії, Литві та Естонії дозвіл на відправлення зброї до України на тлі російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США надали країнам Балтії дозвіл на пере…
Фото: Defense Express

Міністри оборони Естонії Калле Лаанет, Латвії Артіс Пабрікс та Литви Арвідас Анушаускас заявили про доставлення зброї до України у найкоротші терміни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ERR.

"Естонія, Латвія та Литва об'єднуються для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в умовах агресії Росії, що триває. Країни Балтії продовжуватимуть підтримувати Україну не лише дипломатично та політично, а й сприятимуть зміцненню обороноздатності України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Естонія передасть Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, Латвія та Литва – зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Лаанет зокрема заявив, що Україна зараз є рубежем, який відділяє Європу від російської агресії.

"Ми маємо бути точними – війна в Україні триває й сьогодні. І важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла протистояти агресорові. Сьогодні… необхідні дозволи зі США на відправку зброї є", – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні у Білому домі заявили, що вважатимуть військовим вторгненням будь-який перетин військовими РФ кордону з Україною. За умови вторгнення РФ в Україну з боку США та їхніх союзників буде дана "швидка, жорстка та єдина відповідь".

Дещо раніше стало відомо, що Байден пообіцяв Росії катастрофу, якщо та нападе на Україну. Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій першій річниці свого президентства.

Читайте також: Військова допомога Заходу: Яку зброю і техніку отримала Україна у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme