США не можуть безпечно провести своїх громадян до літака

Посольство США в Кабулі повідомило, що не може організувати безпечний прохід до аеропорту для своїх громадян

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США не можуть безпечно провести своїх гр…
Фото: Скріншот

Нещодавно у міністерстві оборони США пообіцяли сконцентруватися на забезпеченні ефективної роботи летовища. Втім, зараз американським громадянам, які застрягли в Афганістані, радять сховатися, поки ця ситуація не вирішиться.

Місце для евакуаційних рейсів тепер буде доступне "за принципом першої черги", повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

"Повідомлення про неможливість забезпечити безпечний проїзд до аеропорту різко контрастує з коментарями радника з національної безпеки Джейка Саллівана лише за день до цього. Він повідомив журналістам у вівторок, що "Талібан" взяв на себе зобов'язання дозволити безпечний проїзд цивільним особам до аеропорту", – зауважили у виданні.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що військовослужбовці США відкрили вогонь в аеропорту Кабула аби стримати натовп. Водночас представник "Талібану" повідомив, що командири та солдати талібів також обстрілювали повітря, щоб розігнати натовп в аеропорту Кабула.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme