США обіцяє $10 млн за інформацію про угруповання російських хакерів

Держдеп США оголосив про винагороду у $10 млн за інформацію, яка допоможе встановити особу чи місцезнаходження будь-кого з керівників хакерського угруповання DarkSide

Журналіст стрічки новин
США обіцяє $10 млн за інформацію про угр…
Фото: Pixabay

За даними ФБР, ця група хакерів базується у Росії.

Спецслужби США вважають членів цього угруповання причетними до атаки у травні 2021 року на компанію Colonial Pipeline Company – одного з найбільших операторів трубопроводів у США. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що тоді кібератака призвела до зупинки транспорту палива на кілька днів, його дефіциту на південному сході країни та стрибку цін.

У Держдепі додали, що виплатять $5 млн за інформацію, яка допоможе арештувати чи засудити будь-яку людину, яка намагалася взяти участь в інциденті з вимаганням, організованим DarkSide.

"Пропонуючи цю нагороду, Сполучені Штати демонструють свою прихильність до захисту жертв програм-вимагачів по всьому світу від експлуатації кіберзлочинцями", – наголосили у відомстві.

Colonial Pipeline заявила, що заплатила хакерам майже $5 млн у біткоїнах, щоб відновити доступ до своїх систем.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що російські хакери атакували найбільшого у світі виробника м'яса, заводи компанії зупинили роботу. Хакери застосували програму-здирник щодо серверів, які підтримують операції JBS в Північній Америці і Австралії.

Читайте також: Хакери Путіна: Чому Україну мають непокоїти атаки на американський бізнес

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme