США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $270 млн

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 270 мільйонів доларів, до якого увійдуть зокрема додаткові системи HIMARS

США оголосили новий пакет військової доп…
HIMARS

Про це заявив координатор Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає Depo.uaз посиланням на журналіста "Голосу Америки" Остапа Яриша

Як передає Яриш, новий пакет включає:

  • 4 HIMARS та ракети до них;
  • 36 000 снарядів до артилерії;
  • протитанкові спроможності;
  • 580 дронів Phoenix Ghost.

Водночас репортерка Пентагону Лара Селігман пише, що до нового пакету ввійдуть 5 систем HIMARS, а не чотири. На сайті Білого дому наразі немає деталей, але міністр оборони США Ллойд Остін нещодавно заявляв, що США передадуть Україні ще 4 установки HIMARS.

Нагадаємо, координатор Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі анонсував, що незабаром у США оголосять про черговий пакет допомоги Україні, який буде містити HIMARS, снаряди для РСЗВ та артилерії. Це вже 16-й такий пакет за президентства Джо Байдена.

США раніше вже передали Україні 12 установок HIMARS, інші РСЗВ, щоб зміцнити далекобійні можливості української армії. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі казав, загалом Україна отримає від партнерів понад 20 систем HIMARS.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme