США перекинули до Румунії близько 1000 військовослужбовців

До Румунії прибула оперативна група 900 американських військових у межах посилення східного флангу НАТО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США перекинули до Румунії близько 1000 в…
Фото: Twitter Haley Britzky

Оперативна група під назвою "Ягуар" складається з 900 американських військових та має на озброєні групу бойових машин "Страйкер". Ще сотня військовослужбовців прибула напередодні, 9 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що військові будуть дислоковані на базі "Міхаіл Когалнічану" в області Констанца на сході Румунії. США використовують цю базу з 1999 року.

"Підсилення на східному фланзі з півночі на південь – це, без сумніву, є пріоритетом НАТО. Ми дуже чітко донесли до російської сторони, що в тому випадку, якщо вони продовжать курс на ескалацію і оберуть військовий шлях стосовно України, вони побачать збільшення сил НАТО на східному фланзі", – заявив радник Держдепартаменту США Дерек Чоліт.

Зауважимо, напередодні румунська влада вирішила збільшити присутність військових НАТО на своїй території. Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що Вища рада безпеки на тлі загрози вторгнення Росії до України вирішила вжити заходів щодо збільшення в країні присутності НАТО.

Нагадаємо, інформацію про підготовку збільшення контингенту американських військ у Європі підтвердив 29 січня сам президент США Джо Байден.

Тоді ж в Угорщині заявили, що не потребують розміщення додаткових сил НАТО.

Того ж дня міністерка оборони Франції Флоранс Парлі заявила про наміри перекинути до Румунії декілька сотень військовослужбовців на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme