Не лише $60 млн: Нова допомога США Україні включатиме поставки Javelin, – ЗМІ

Сполучені Штати Америки, крім обіцяної Україні військової допомоги у розмірі 60 мільйонів доларів, здійснять постачання протитанкових ракет Javelin

Журналіст відділу новин
Не лише $60 млн: Нова допомога США Украї…
Фото: Facebook Петра Порошенка

Причиною такого кроку стануть серйозне збільшення військової активності Росії на кордоні з Україною, обстріли українських військ на Донбасі, систематичні порушення режиму припинення вогню та ін.

Видання AP заявило, що має у власному розпорядженні відповідний документ, передає Depo.ua.

Цим документом адміністрація Білого дому повідомила про свої наміри Конгрес США.

"Нарощування Росією сил і засобів уздовж українського кордону виявило недоліки в здатності українських військових захиститися від російського вторгнення. Значні прогалини в потенціалі України повинні бути терміново усунені для посилення стримування у світлі нинішньої російської загрози", – йдеться в повідомленні адміністрації Байдена Конгресу.

Зазначимо, що про виділення допомоги Україні у розмірі 60 мільйонів доларів США повідомили ще 27 серпня. Таке розпорядження видав президент країни Джо Байден. Гроші будуть виділені з бюджету Пентагону.

Нагадаємо, у червні Міністерство оборони США оголосило про надання Україні пакета військової допомоги розміром 150 мільйонів доларів. Він охоплює постачання військового обладнання, військову підготовку й консультації з метою захисту територіальної цілісності України та її зближення з НАТО.

29 липня Палата представників США схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту 2022 року зі збільшенням розміру допомоги Україні. Загальна сума коштів становитиме не менше 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж поточного року. 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році.

Загалом із 2014 року США надали Україні військову допомогу на понад 2,5 мільярда доларів. 

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme