UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США планують надати Україні нові партії зброї

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі про можливість постачання нових партій військової допомоги

США планують надати Україні нові партії…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

За його словами, Вашингтон розглядає надання Україні нового озброєння на тлі російської агресії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

Зазначається, що сторони обговорили ситуацію з безпекою на тлі вторгнення Росії.

"Держсекретар Блінкен також підтвердив, що Вашингтон розглядає можливість постачання нового захисного озброєння для посилення оборонних можливостей України", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що Блінкен високо оцінив дії українських військових щодо відбиття агресії Росії та захисту суверенітету країни.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що всі, хто готовий і вміє тримати зброю, можуть просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони Збройних сил України у своєму регіоні. За його словами, щоб отримати зброю, потрібно звернутися безпосередньо до бригад та батальйонів Сил ТрО у своєму регіоні. Також в Україні спростили процедуру вступу на службу до Сил територіальної оборони.  Щоб вступити до лав ТрО, необхідно мати при собі лише паспорт.

Повідомлялося також, що зброю видаватимуть ветеранам органів внутрішніх справ. При цьому процедура видачі зброї буде максимально спрощена. 

Додамо, у січні 2022 року Велика Британія передала Збройним силам України партію протитанкових засобів у вигляді комплексів NLAW.

У лютому Велика Британія передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони Збройних сил України.

17 лютого Україна започаткувала тристоронній альянс із Британією та Польщею. Того ж дня Велика Британія вирішила збільшити свою фінансову допомогу оборонного сектору та енергонезалежності України до 100 млн фунтів стерлінгів.

Крім того, велику військову допомогу надали Україні Сполучені Штати Америки. Більше 10 військово-транспортних літаків привезли до "Борисполя" озброєння, зокрема, і летальне, таке, як "Стінгери".

Крім цих двох країн, військову допомогу надали чи пообіцяли надати Україні країни ЄС – такі, як Чехія, Нідерланди, Польща, та країни Балтії.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme