США погрожують Росії через агресію проти України

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у разі продовження Росією агресивної політики проти України Кремль чекатимуть "серйозні наслідки"

Журналіст стрічки новин
США погрожують Росії через агресію проти…
Фото: Getty

За словами американського високопосадовця, агресія Росії проти України викликає велике занепокоєння влади США.

Про це Блінкен заявив перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Ризі, передає Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

"Будь-які ескалаційні дії Росії становитимуть значне занепокоєння для Сполучених Штатів. І будь-яка подальша агресія викличе серйозні наслідки. Ми бачили російський сценарій багато разів", – сказав Блінкен.

Зазначимо, на засіданні в Латвії міністри закордонних справ країн НАТО обговорять, зокрема, ризики подальшої російської агресії проти України. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час прес-конференції минулого тижня зазначив, що нагромадження сил Росією поблизу кордону з Україною "збільшує напругу в регіоні, а також ризик прорахунків".

"Це нагромадження військових сил є непровокованим і непоясненим. Це збільшує напругу і ризик прорахунків", – заявив Столтенберґ в неділю.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель погрожує Росії санкціями у разі наступу на Донбасі. За її словами, ЄС має бути готовий задіяти додаткові санкції проти РФ, якщо ситуація на кордоні України з Росією та поблизу нього загостриться.

Як відомо, лише за останній місяць Росія перекинула на Донбас 19 колон з озброєнням та 8 вагонів боєприпасів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme