США пообіцяли боротися з тероризмом у Афганістані без військової присутності

Сполучені Штати Америки продовжать боротися із світовим тероризмом, не задіюючи в цьому Збройні сили

Журналіст відділу новин
США пообіцяли боротися з тероризмом у Аф…
Фото: twitter.com/the_news_21

Йдеться, зокрема, і про Афганістан.

Про це журналістам у Білому домі заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Ми довели в інших місцях, що можемо придушувати тероризм без постійної військової присутності. І ми маємо намір робити саме це в Афганістані", - запевнив Салліван.

Нагадаємо, учора, 16 серпня, президент США Джо Байден у зверненні до нації заявив, що американські війська були виведені із Афганістану остаточно, а воювати за свою країну мають перш за все самі афганські урядові Збройні сили.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Тріумф талібів: З ким дружитиме і з ким воюватиме Ісламський Емірат Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme