США та Британія розширили санкційний пакет проти рф на тлі анексії територій України

Сполучені Штати ввели запровадили санкції проти сотень росіян та організацій, зокрема, членів держдуми та ради федерації, а також родичів високопосадовців. Велика Британія внесла до санкційного списку голову Центробанку рф та обмежила експорт з рф. Такі рішення ухвалили на тлі заяви росії про анексії чотирьох регіонів України

Журналіст відділу новин
США та Британія розширили санкційний пак…

Про це йдеться в документі Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) та на сайті уряду Великої Британії, передає Depo.ua.

Так, під американські санкції підпадають 14 організацій, пов’язаних із російським військово-промисловим комплексом, зокрема двоє міжнародних постачальників. А також — близькі родичі російських високопосадовців та 278 членів російського парламенту.

Зокрема під санкції США потрапили перша у світі жінка-космонавт, членкиня Держдуми Валентина Терешкова, родичі глави міноборони рф Сергія Шойгу, прем'єра Михайла Мішустіна, мера Москви Сергія Собяніна й заступника голови Ради безпеки Дмитра Медведєва.

Список санкцій США також поповнили голова Центробанку рф Ельвіра Набіулліна та її перша заступниця Ольга Скоробогатова, а також віцепрем'єр Олександр Новак, який зокрема в уряді рф займається переговорним процесом в межах ОПЕК+.

Під нові візові обмеження США потрапили 910 людей, включно з військовослужбовцями та посадовцями зі збройних сил рф та Білорусі, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, якого цитує "Радіо Свобода".

Очільниця Центробанку рф Набіулліна, яка до цього була лише під санкціями Канади та Австралії, тепер також потрапила до санкційного списку Великої Британії.

Окрім того, Британія заборонить росії доступ до послуг своїх інженерних, архітектурних, аудиторських, юридичних та рекламних компаній. Кількість категорій товарів, експорт яких до рф заборонений, досягла 700.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme