США виділяють понад 100 мільйонів доларів на ремонт української енергоінфраструктури

Адміністрація президента США Джо Байдена надасть 125 мільйонів доларів на матеріали, які допоможуть ремонтним бригадам в Україні усувати наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі

Журналіст відділу новин
США виділяють понад 100 мільйонів доларі…

Про це заявила очільниця Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер, передає Depo.ua із посиланням на Associated Press.

За словами Пауер, кошти спрямують на закупівлю резервного живлення для систем водопостачання та централізованого теплопостачання Києва. Фінансування також допоможе поповнити запаси газових турбін, трансформаторів та іншого енергетичного обладнання.

У USAID уточнили, що кошти виділять у межах додаткового фінансування України, схваленого Конгресом у грудні 2022 року.

Зазначимо, в Україні внаслідок російських атак зберігається дефіцит потужності в енергосистемі, особливо в ранковий та вечірній піки споживання (приблизно 6:00-11:00 та 17:00-23:00).

Усі області отримують ліміти споживання електрики. Перевищення обмежень призводить до аварійних відключень світла. Зранку ліміти споживання вже перевищили у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Київській, Запорізькій та Кіровоградській областях. 

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, 5, 16, 29, 31 грудня та 14 січня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme