США відмовилися від участі в організованих Росією переговорах щодо Афганістану

Держдепартамент США називає формат переговорів щодо Афганістану в Москві "ефективним і конструктивним", однак Сполучені Штати до цих переговорів не доєднаються

Редактор стрічки новин
США відмовилися від участі в організован…
Скріншот

США не будуть брати участь в переговорах щодо Афганістану, які проводить Росія цього тижня, посилаючись на логістичні складності.

Про це заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс, передає Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

"Ми не будемо брати участі в переговорах у Москві. "Трійка-плюс" – ефективний, конструктивний форум. Ми розраховуємо на роботу в рамках цього форуму в майбутньому, але ми не в змозі взяти в ньому участь на цьому тижні", – сказав він.

Водночас Прайс не уточнив, про які саме логістичні проблеми йдеться.

Росія запросила представників Талібану взяти участь в переговорах в Москві, які пройдуть в середу, 20 жовтня.

Учасники переговорів наразі ще не повідомили, які теми будуть обговорюватися у рамках зустрічі.

Зазначимо, у березні Росія провела зустріч за участю представників США, Китаю, Афганістану і Пакистану для обговорення ситуації в Афганістані в умов виведення американських військ, яке було завершене в кінці серпня.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Війська США остаточно покинули Афганістан 31 серпня. 

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

Читайте також: Війна на два фронти: Чому талібам не вдається встановити мир в Афганістані

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme