США виганяє майже три десятки російських дипломатів: Мають залишити країну до кінця тижня

27 російських дипломатів мають за кілька днів залишити територію Сполучених Штатів Америки

Журналіст відділу новин
США виганяє майже три десятки російських…
Фото: Pixabay

У посольстві Росії в США поскаржилися, що на вимогу керівництва Сполучених Штатів Америки вони мають відправити на батьківщину більше 50 працівників дипломатичної місії.

До 30 січня територію США залишать 27 російських дипломатів, передає Depo.ua із посиланням на російські ЗМІ.

Також до кінця червня поточного року із США вишлють ще 28 росіян.

На цей момент територію Сполучених Штатів залишили 23 співробітника російської дипломатичної місії.

Нагадаємо, восени 2021 року повідомлялося, що через дипломатичний конфлікт між Росією та США росіян, які хочуть отримати візу на в'їзд до Сполучених Штатів, почали відносити до категорії "бездомних національностей". Відомо, що до "бездомних національностей" (Homeless Nationalities) влада США відносить людей з тих країн, де у Штатів немає свого консульського представництва або склалася нестабільна політична обстановка, яка перешкоджає дипломатам США виконувати свої функції.

Відомо, що навесні 2021 року Росія віднесла США до списку "недружніх країн" і обмежила роботу американських консульств – їм заборонили наймати на роботу громадян РФ.

Після цього посольство США в Росії істотно скоротило кількість консульських співробітників і більше не могло виконувати свої функції. Росіянам тепер необхідно звертатися у консульства США в інших країнах.

28 січня Держдепартамент США повідомив росіян про ймовірність вислання посла Росії дипломатичного відомства навесні цього року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme