США ввели санкції проти міністра оборони та спецбригади МВС Куби

Міністерство фінансів США ввело низку санкцій проти міністра оборони країни Альваро Лопеса Мієри та Національної спеціальної бригади Міністерства внутрішніх справ (МВС) Куби

Журналіст відділу новин

Про це пише Depo.ua із посиланням на Мінфін США.

Обмежувальні заходи були ухвалені згідно з "законом Магнітського". Санкції передбачають заборону на в'їзд до США та замороження будь-яких активів фігурантів.

Зазначається, що під вплив обмежень потрапили особи, причетні до придушення протестів у країні. Також відомо, що адміністрація США планує з часом збільшити кількість людей, на яких буде поширюватись дія санкцій.

Нагадаємо, 11 липня на Кубі тисячі людей вийшли на демонстрації. Протести розпочались із демонстрації у місті Сан-Антоніо-де-лос-Баньос неподалік кубинської столиці Гавани, але незабаром поширилися всією країною.

Однією з причин протестів стала нестача лікарських засобів і продовольства.

Економічні труднощі Куби пов’язані як із рішенням 45-го президента США Дональда Трампа посилити санкції, так і з пандемією, яка вдарила по туризму – одній із головних статей доходу економіки країни.

Президент Куби Мігель Діас-Канель назвав протестувальників злочинцями і закликав своїх прихильників вийти на вулиці.

15 липня стало відомо, що на Кубі масово затримують учасників антиурядових акцій протесту. За підрахунками активістів, їхня кількість уже перевищила п'ять тисяч осіб.

Довідка: "Закон Магнітського" або "Акт Магнітського" був ухвалений в США у грудні 2012 року. Він вводить персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини і принципу верховенства права на Росії. Пізніше Конгрес розширив його дію на інші країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme