США запровадили нові санкції проти "Північного потоку-2"

Сполучені Штати Америки запроваджують нові санкції проти компаній, пов'язаних із "Північним потоком-2"

Журналіст відділу новин
США запровадили нові санкції проти "Півн…
Фото: Facebook Порошенка

Санкції, за словами голови Держдепу Ентоні Блінкена, будуть запроваджені проти однієї компанії та двох суден, які пов'язані із газопроводом "Північний потік-2", побудований Росією до території Німеччини.

Блінкен назвав цю компанію, передає Depo.ua із посиланням на "РИА Новости". Під санкції підпала Transadria Ltd.

Також із двох суден як мінімум одне, "Марлін", належить саме цій компаній.

Назву другого підсанкційного плавзасобу Блінкен не назвав.

Нагадаємо, що на початку листопада Росія офіційно заявила про готовність "Північного потоку - 2" до запуску. Заступник начальника департаменту "Газпрому" Олексій Фініков заявив про те, що будівництво газогону "Північний потік - 2" повністю завершено.  

Як починалося будівництво "Північного потоку - 2"

17 квітня 2014 року після тимчасової окупації Автономної Республіки Крим Росією Європейський парламент ухвалив резолюцію про відмову від побудови "Південного потоку", який мав іти в європейські країни дном Чорного моря в обхід України.

Секцію цього газогону в Болгарії одразу розібрали.

"Північний потік-2" – проект розширення газогону "Північний потік" у Балтійському морі довжиною 1 234 км, який також б'є по українській ГТС.

Початковий проект передбачав будівництво двох ниток газопроводу від Росії до Німеччини (загальною потужністю 55 млрд куб м газу на рік).

Газогін мав проходити через п'ять країн: Росію (118 км), Фінляндію (374 км), Швецію (510 км), Данію (147 км) й Німеччину (85 км).

Однак низка західних країн почали виступати проти завершення будівництва водогону та навіть запроваджувати санкції.

Не зважаючи на це, 10 вересня 2021 року російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". 

Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, братиме участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

Читайте також: Поразка, але не кінець: Чому угода про "Північний потік-2" має стати для нас пігулкою від інфантильності

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme