США запровадили санкції проти глави ОАСК Павла Вовка

Державний департамент США запровадив санкції проти голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка — на нього накладають візові обмеження. Їх вводять за вимагання хабарів в обмін на втручання у судові та інші громадські процеси

Журналіст відділу новин
США запровадили санкції проти глави ОАСК…
Павло Вовк

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, передає Depo.ua.

Крім Павла Вовка, такі ж обмеження запровадили проти двох найближчих членів його родини. Щодо кого саме, Держдепартамент не уточнив.

Крім Вовка, американці ввели санкції ще проти низки людей та організацій, серед яких — російська Центральна виборча комісія, яка допомагала організовувати псевдореферендуми на окупованій території України.

США вирішили запровадили низку санкцій з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією та напередодні Міжнародного дня прав людини. Обмеження вводять для притягнення до відповідальності за корупцію та порушення прав людини в усьому світі.

У чому звинувачують Вовка?

У 2020 році НАБУ звинуватило керівництво ОАСК, зокрема його очільника Павла Вовка, у численних порушеннях закону: спробі узурпувати судову владу в країні та ухваленні замовних рішень на користь політичних еліт і бізнесменів. Слідство опублікувало записи розмов суддів ОАСК як докази правопорушень. У березні 2021 року НАБУ завершило розслідування та відкрило матеріали справи для ознайомлення. Підозрювані та їхні адвокати могли ознайомлюватися з матеріалами справи до 15 червня 2022 року.

У НАБУ звинувачували захисників у затягуванні справи, а Вовка та інших суддів ОАСК — в ухилянні від процесуальних обов'язків: зокрема Вовк постійно ігнорував судові засідання. Свою поведінку очільник ОАСК пояснював тим, що не вважає себе підозрюваним у справі.

У квітні 2021 року у Верховній Раді зареєстрували президентський законопроєкт про ліквідацію ОАСК. Замість нього Зеленський пропонує утворити новий суд — Київський міський окружний адміністративний суд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme