США запровадять заборону на російські енергоносії, – ЗМІ

У Білому домі планують накласти ембарго на імпорт до США російських нафти, газу та вугілля

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
США запровадять заборону на російські ен…
Колаж: Depo.ua

Санкції проти російських енергоносіїв США запровадять без координації з європейськими союзниками.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

Згідно з даними журналістів, президент США Джо Байден має оголосити про ембарго через "неспровоковану і невиправдану війну проти України".

Зауважимо, дещо раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив виведення російської нафти та газу з-під санкцій енергетичною безпекою Європи.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Також президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Згодом відносно Росії уряди кількох країн ухвалили жорсткі санкції. Насамперед посли Європейського Союзу погодили відключення сімох банків Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT. Уряд Канади заборонив заходити у свої порти й територіальні води російським суднам, а Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про повну відмову країни від закупівель російської нафти.

Володимир Зеленський неодноразово повідомляв, що щиро дякує країнам, які допомагають боротися з окупантами та країною-агресором. Однак додав, що якби санкції були введені раніше, то російського вторгнення не було б.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme