США знову пригрозили Туреччині санкціями через закупівлю російської зброї

Заступниця державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд пригрозила Туреччині однобічними санкціями, якщо країна продовжить закупати озброєння й військову техніку у Російської Федерації
 

Журналіст відділу новин

Про це вона заявила під час засідання комітету з закордонних справ Сенату Конгресу США, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Ми продовжуємо заперечувати проти покупки й розгортання Туреччиною російської системи ППО С-400. І ясно дали зрозуміти, що будь-які нові великі закупівлі озброєнь у Росії призведуть до додаткових санкції CAATSA", – відзначила Нуланд.

Зокрема, заступниця держсекретаря додала, що США й надалі триматимуть на паузі спільне з Туреччиною виробництво й продаж винищувача-бомбардувальника п'ятого покоління F-35.

Нагадаємо, 8 червня 2020 року Туреччина і Росія досягли принципової згоди щодо постачання другого комплекту зенітно-ракетних комплексів С-400 до Анкари.

14 грудня 2020 року США запровадили санкції проти низки турецьких посадовців за купівлю російських С-400. 

6 квітня 2021 року США ввели нові санкції проти Туреччини за купівлю російських ракетних комплексів.

28 травня 2021 року США запропонували турецькому уряду альтернативу російським зенітним ракетним системам С-400, які країна закуповує у Росії.

Читайте також: Російська зброя та спірний газ: Навіщо Туреччина наражається на санкції ЄС та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme