Стала відома можлива причина глобального збою в роботі Facebook

Експерти встановили можливу причину глобального збою роботи соціальних мереж Facebook, Instagram і WhatsApp

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стала відома можлива причина глобального…
Фото: Pixabay

Зокрема, масштабний збій у роботі соціальних мереж міг трапитися через видалення записів DNS (система доменних імен, – ред.).

Ці записи повідомляю, як знайти сторінки у мережі Інтернет, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що експерти сумніваються у можливому зломі серверів, але припускають таку можливість. Найбільш вірогідним сценарієм вважається помилка конфігурації через внутрішню помилку. Втім, фахівці не відкидають й можливість саботажу з боку провайдерів.

Уточнюється, що сервери могли піддатися "масовій атаці", однак для реалізації цього сценарію потрібне могутнє злочинне угруповання або інноваційна техніка. Водночас журналіст видання Independent Брайан Кребс заявив, що записи DNS були видалені сьогодні, 4 жовтня, вранці з таблиць глобальної маршрутизації.

Своєю чергою журналіст видання The New York Times Райан Мак повідомив, що працівники Facebook не можуть відновити роботу через глобальний збій. 

"Не працюють не тільки сервіси і застосунки Facebook, але і внутрішні інструменти та комунікаційні платформи, включно з Workplace. Ніхто не може виконувати свою роботу", – наголосив журналіст.

Нагадаємо, дещо раніше у роботі соцмережі Facebook стався масштабний збій, через що користувачі не можуть отримати доступу до мережі. Також тимчасово припинили роботу додатки Instagram та WhatsApp.

Згодом стало відомо, що збій у роботі також трапився у сервісах Netflix, Steam і PlayStation.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme