Стало відомо, чи планують в Україні змінювати умови карантину

Уряд поки що не планує вводити додаткові обмеження в Україні у зв'язку із карантином через пандемію коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, чи планують в Україні змін…
Фото: Depo.ua

Поки що єдиним нововведенням залишається заборона на роботу шкіл в регіонах "жовтої", "помаранчевої" й "червоної" зон, якщо там щеплені менш як 80% співробітників. Про це повідомив у коментарі "РБК-Україна" головний санітарний лікар Ігор Кузін, пише Depo.ua.

Він зауважив, що у разі можливого спалаху МОЗ буде враховувати показники охоплення щепленнями й відповідно до цього ухвалювати ті чи інші рішення.

"Поки рано говорити про конкретні умови, але ми точно будемо розглядати можливість часткового ослаблення обмежень для вакцинованого населення", – сказав Кузін.

Нагадаємо, раніше голова комітету Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький заявив, що в Україні з 5 серпня запрацюють нові правила перетину кордону для запобігання поширення на території нашої країни нових штамів коронавірусу.

Він також припустив, що в Україні скоро доведеться вводити обмеження для людей, які відмовляються від COVID-вакцинації.

Станом на 2 серпня від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 599 169 людей, з них отримали одну дозу – 3 599 167 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 033 616 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 5 594 703 щеплення.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американський препарат Moderna.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme