Стало відомо, чому YouTube пропонує небажаний контент

Дослідження ефективності роботи алгоритмів YouTube виявило, що вони рекомендують небажаний контент
 

Журналіст відділу новин
Стало відомо, чому YouTube пропонує неба…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Mozilla Foundation.

"Mozilla провела дослідження за допомогою RegretsReporter – розширення браузера з відкритим кодом. Люди добровільно передавали свої дані і надали дослідникам доступ до пулу збережених рекомендаційних даних YouTube" – йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що люди з неангломовних країн частіше стикаються з образливим контентом у YouTube, а у рекомендаціях з'являються відео з мовою ненависті, жорстокістю та шахрайством.

Зазначається, що волонтери скаржилися модераторам платформи на відеоролики і через поширення паніки щодо коронавірусу, і через політичну дезінформацію, і через невідповідні "дитячі" мультфільми.

"Понад 71% усіх відеозаписів, на які поскаржилися добровольці, були активно рекомендовані власним алгоритмом YouTube. Наразі майже 200 таких відеороликів були вилучені з платформи, серед них і декілька таких, які YouTube вважав порушниками власної політики. Ці відео мали загальну кількість переглядів 160 мільйонів", – йдеться у звіті Mozilla.

"Наше дослідження підтверджує, що YouTube не лише розміщує, а й активно рекомендує відео, які порушують власну політику. Зараз ми також знаємо, що люди в неангломовних країнах, найімовірніше, зазнали найбільшої шкоди від алгоритму рекомендацій YouTube, який не контролюється", – зазначив старший менеджер з питань захисту інтересів Mozilla Бренді Геркінк.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо, що відеохостинг YouTube готує декілька варіантів оновлення дизайну, де не буде видно кількості дизлайків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme