Стало відомо, хто може стати новим заступником Єрмака 

Заступником голови офісу президента з економічних питань може стати Ростислав Шурма

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Стало відомо, хто може стати новим засту…
Фото: Ростислав Шурма / Facebook

Він замінить на цій посаді свою попередницю Юлію Свириденко, кандидатуру якої монобільшість запропонувала на посаду першого віце-прем'єра й міністра економіки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

Станом на зараз Шурма – член наглядової ради "Укроборонпрому". Наказ про його призначення Володимир Зеленський підписав 21 травня 2021 року. 

У 2012 – 2019 роках був генеральним директором"Запоріжсталі".

Хто такий Ростислав Шурма 

Народився 17 вересня 1983 року у Львові. Він – син народного депутата Ігоря Шурми.

Закінчив Києво-Могилянську академію за фахом "Економіка та підприємництво". Згодом навчався у Київському економічному університеті ім. Гетьмана за фахом "економічна теорія". Також закінчив Московську школу управління "Сколково".

У 2003 – 2005 роках працював фінансовим менеджером в компанії "Procter and Gamble Eastern Europe". У 2005–2006 роках працював консультантом BCG.

Також очолював управління стратегії, працював фінансовим директором Макіївського металургійного заводу, заступником директора металургійного дивізіону Метінвест.

Був членом наглядової ради Маріупольського металургійного комбінату, головою наглядової ради заводу "Промет" (Болгарія), членом ради директорів "Метінвест-Траметал" (Італія).

У 2010 році Шурма був обраний депутатом Донецької обласної ради 6 скликання від "Партії регіонів" 76 номером у списку як член партії. У 4 скликанні Верховної Ради був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Ігоря Шурми, який є його батьком.

У 2015 році балотувався до Запорізьких обласної та міської рад першим кандидатом від "Опозиційного Блоку". Від обох набутих мандатів відмовився за власним бажанням.

Цього ж народний депутат від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Ігор Артюшенко звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із депутатським запитом щодо ймовірного підкупу виборців та використання адміністративного ресурсу з боку Шурми.

У 2014 році Шурма очолив партію "Індустріальна партія".

У 2019 році балотувався до Верховної Ради від партії "Опозиційний Блок" 6 номером у списку як член партії.

Зараз Шурма повністю орієнтується на Єрмака і є головним на сьогодні претендентом на посаду прем‘єра-міністра України. 

Відомо, що Шурма одружений. Разом із дружиною Юлією виховує трьох дітей: сина Дмитра й дочок Аліну та Анастасію. Також у політика є молодший брат Олег. 

Нагадаємо, кілька годин тому "слуги народу" визначилися з кандидатами на посади звільнених міністрів. На правах коаліції вони вже направили до Кабміну пропозиції про внесення на вакантні посади в уряді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme