Стало відомо, хто найбільший балакучий у Раді

За два роки роботи у парламенті найбільшу кількість виступів очікувано мають спікер Дмитро Разумков і перший заступник Руслан Стефанчук посилання — 1 365 та 844 відповідно.

Журналіст стрічки новин

Це логічно, оскільки вони ведуть та модерують засідання парламенту, оголошують розгляд законопроектів, виступи нардепів, а також коментують хід засідання парламенту.

Третю сходинку за кількістю виступів зайняв нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич (723 виступи за два роки). Про це повідомляє громадський рух Чесно, який проаналізував стенограми засідань ВР за 2 роки роботи 9 скликання, передає Depo.ua.

Депутати-балакуни

Водночас за тривалістю виступів, друге місце займає заступник голови ВР, представниця партії "Батьківщина" Олена Кондратюк. Вона також і довше інших виступала серед жінок-депутаток у парламенті — понад 12 годин за 155 виступів.

Значна частина виступів Кондратюк пов'язана з тим, що вона зачитує п'ятничні звернення депутатів в парламенті.

За часом виступів до топу потрапив ще один представник ОПЗЖ – Олександр Колтунович. У нього 497 виступів упродовж 2 років роботи парламенту, які в цілому займають понад 10 годин.

Водночас за це період 35 нардепів жодного разу не виступили ні з трибуни, ні з місця – принаймі це не зафіксовано в стенограмі засідання ВР.

Ще 36 нардепів за два роки діяльності виступали лише 1 раз. Серед них, наприклад, лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук. Єдиний його виступ у 2019 році був присвячений імплементації "формули Штайнмаєра" в українському законодавстві.

Варто додати, що депутатів-мовчунів немає тільки в трьох фракціях — "Батьківщині", "Європейської солідарності" і "Голосі".

Мовчуни у Раді

Нагадаємо, днями стало відомо, хто з депутатів пропустили 90% голосувань у Раді. Йдеться про 12 народних депутатів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme