Стало відомо, хто не зможе отримати субсидію в Україні

Міністерство соціальної політики повідомило, які громадяни не зможуть отримати субсидію під час опалювального сезону 2021-2022 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, хто не зможе отримати субс…
Фото: Мінсоцполітики

Йдеться про боржників за аліментами, які не виплачували кошти понад три місяці.

Також субсидію не зможуть отримати громадяни, на банківському рахунку яких є депозит на понад 100 тисяч гривень, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Зазначається, що у виді винятку субсидії нададуть особам, які мають алко- чи наркозалежність та ті, кого звільнили з роботи через кримінальне провадження.

"Субсидія не призначається, якщо… у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці (крім осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою)", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що субсидію також не отримають власники домогосподарства, які мають транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж п'ять років (крім мопеда і причепа), та / або більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа).

Також права на субсидію не мають домогосподарства, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи з його складу протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії здійснив операцію на суму, яка перевищила 50 тисяч гривень.

Окрім цього субсидію не призначать особам, які мають прострочену на понад три місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 19 липня стало відомо, що в Україні перевірять отримувачів субсидій. Це буде здійснено з метою визначення, чи дійсно всі ті дані, які вніс субсидіант для отримання соціальної підтримки, є правдивими. Також повідомлялося, що субсидії в Україні платитимуть за новими правилами.

Читайте також: Позбутись бюджетного тягаря: Як і кому зменшили субсидії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme