Стало відомо, хто отримав Нобелівську премію 2021 року у галузі медицини (ВІДЕО)

Стало відомо, хто отримав Нобелівську премію з фізіології або медицини у 2021 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, хто отримав Нобелівську пр…
Фото: Pixabay

Американський фізіолог Девід Джуліус і вірменсько-американський молекулярний біолог і невролог Ардем Патапутян стали лауреатами за "відкриття рецепторів температури та дотику".

Імена переможців оголосили сьогодні, 4 жовтня, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Нобелівського комітету у Twitter.

"Їхні відкриття розкрили один із секретів природи, пояснивши молекулярну основу для відчуття тепла, холоду та механічної сили, що є фундаментальним для нашої здатності відчувати, сприймати та взаємодіяти з внутрішнім та зовнішнім середовищем", – повідомили у комітеті.

Зауважимо, завтра, 5 жовтня, будуть оголошені імена лауреатів премії з фізики, у середу, 6 жовтня – з хімії, та у четвер, 7 жовтня – з літератури. Відомо, що лауреата премії у сприянні встановлення миру оголосять у п'ятницю, 8 жовтня, в Осло.

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що очільника Чечні Рамзана Кадирова висунули на Нобелівську премію миру 2021 року. Дещо раніше білоруських опозиціонерок Світлану Тихановську, Марію Колесникову та Вероніку Цепкало також висунули на Нобелівську премію миру.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme