Стало відомо, хто в Україні отримує понад 20 тис. грн зарплати

В Україні лише люди деяких професій отримують зарплати понад 20 тисяч гривень

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, хто в Україні отримує пона…
Фото: Depo.ua

У липні середня номінальна заробітна плата по країні становила понад 14,3 тисячі гривень, що у 2,4 раза вище рівня мінімальної зарплати. У липні ж торік ця сума була меншою на 21,5%, а реальна заробітна плата – на 10,2%.

Як пише Depo.ua із посиланням на Міністерство економіки, найбільше отримують українці, які працюють програмістами, фінансистами та страховиками. І це йдеться лише про офіційну зарплату.

За даними Держстату, першими по зарплатах є працівники IT-галузі. Вони в середньому отримують 24,9 тисячі гривень на місяць. Далі йде сфера фінансів і страхування — 24,5 тисячі гривень.

У тих, хто займається державним управлінням, середня зарплата становить 20,7 тисячі гривень. Також немало заробляють вчені. У професійній, науковій та технічній діяльності середня зарплата таких осіб становила 19,2 тисячі гривень.

У яких містах зарплати найвищі

Найбільше заробляють жителі столиці – у середньому 21 тисяча гривень. У Донецькій області ця сума становить 15,3 тисячі гривень, у Київській – 14,5 тисячі гривень та Запорізькій – 14,1 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні виявили майже 8 тисяч неформальних працівників. Серед регіонів найбільше незадекларованих працівників виявлено в Одеській (592), Київській (556) та Запорізькій (549) областях. Під час інспекційних заходів було укладено трудові договори із 3299 працівниками.

Читайте також: Податкова взялася за зарплати "у конвертах": Кому загрожує штраф 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme